Zoom image | View original size
Design MFA ‘t Brughuus ValthermondValthermond probebly has the most multifunctional building in The Netherlands. KAW designed a new community center and advised how the building can be used and managed in a sustainable way. For example: we saved 33% on the floor surface, therefore we also saved costs. 33% less GFAKAW optimized the program together with the users. Goal: to create a building as small as possible. The PvE asked for a floor surface of ​​3000 m2. Unfortunately this wasn’t possible with the available financing. So, we gave the rooms double features for using the space in an optimal way. With this approach, we could realize all wishes in a building of 2000 m2. designing with users. We checked the design of the new ‘brughuus’ (meaning bridge house) continuously with the future users. Together with them KAW created the design. The result is a design that can be used by individuals or groups in an optimal way. Essential for the process was: View more View full description
Share Share