Zoom image | View original size
To enhance its belonging to the green world the new Olympic Golf Camp Headquarters aims to become a landscape icon merging with the nature of the site. Designed by Group8, the buildings are made by cutting the ground at different points and then by lifting it up at some corners. The newly created landscape is oriented according to the context and the program offering good protection from the ‘superblocks’ complex next to them. More images and architects’ description after the break. The new golf camp is on the area of Barra which is composed by two very different sceneries, a high density of construction and a large green “protected” stripe which goes until the sea. The limit in between these two very distinctive works is very decided. The new golf camp is situated in the limit of this natural area. As a spectator of the game, the new complex is situated on the front of the plot to be directly in contact with the golf course and its activities. View more View full description
Share Share