Zoom image | View original size
Architects: SPACE Location: Pedregal, Mexico City, Mexico Chief Designer: Juan Carlos Baumgartner, Jimena Fernández Navarra Design Team: Sergio Gaytán, Ana Mallón Project Year: 2011 Photographs: Pim Schalkwijk Project Area: 800 sqm Lighting Design: LUA The work consisted of a complete overhaul of a classic house in Pedregal dating from the 50s which, due to its age, was in very poor condition. The original design was in Classic style. The main decision as regards the design was to respect the house insofar as this was possible, but also to update it to the modern age, creating better and larger interior areas while taking advantage also of the extensive outdoor spaces. Access was aligned with respect to a regulating north-south axis, from which a ramp leads to the mezzanine of the house, reaching a terrace/vestibule with black stone slabs overlooking the swimming pool area. The main entrance leads the inhabitants through a large wooden doorway to an extensive, living room/dining room area, terminating in a large sandstoned marble wall which houses a large lineal fireplace. View more View full description
Share Share