Zoom image | View original size
Architects: White Arkitekter + Sprunt Location: Southend Pier, United Kingdom Photographs: Luke Hayes Structural Engineers: Price & Myers Building Contractor: Kier Construction Client: Southend-on-Sea Borough Council Southend Pier Cultural Centre by White arkitekter and Sprunt is now complete. The new Cultural Centre is sited at the head of Southend Pier, the world’s longest pleasure pier. The sweeping geometric form and harmonising palette of materials of the building celebrates the topography of the windswept site integrating it into the scenic landscape. The dynamic roof shape, which measures up to 9 metres from floor level, houses a large multi-purpose events space with floor to ceiling glazed elevations. Orientated South facing, the entrance façade is set back beneath the roof forming a sheltered entrance and café terrace from which to enjoy views out onto the water. View more View full description
Share Share