Zoom image | View original size
Setting amidst the nature reserve that bounds the Upper Seletar reservoir, the bungalow at Mandai area is bestowed with the serenity and repose rarely found in the island of buzzling Singapore. In the island where every inch of land is dear, the owner's brief for a single-storey bungalow house is unusual, and reflects a nonchalant attitude towards the mainstream practice of maximising the allowable buildable area granted by the authority. The house is designed in an orthogonal 'doughnut' shape, with the interior spaces surrounding a central open courtyard. The 'doughnut' configuration allows the owner to enjoy a secured outdoor space inside the building during the evenings after work, while the roof laid with timber deck above the living/dining space is an 'outdoor living/dining space' during parties and gathering. View more View full description
Share Share