the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. Japan
  5. Jun’ichi Ito Architect & Associates
  6. 2009
  7. Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates

Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates

  • 00:00 - 29 August, 2012
Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates
Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates, © Naoomi Kurozu
© Naoomi Kurozu

© Naoomi Kurozu © Naoomi Kurozu © Naoomi Kurozu © Naoomi Kurozu + 17

Text description provided by the architects. Ribbons of wave-like perforated steel form a mask, the second façade of this old warehouse. Colour variations highlighted by light changes produce unexpected chequered patterns as well as silver and gold toning enhancing the façade’s versatile nature.

© Naoomi Kurozu
© Naoomi Kurozu

Concept #1

It is a repair plan of the old warehouse in Tokyo. A theme is the following.

  1. Environment: avoid CO2 discharge called demolition and new building, and reuse the existing building.
  2. Place nature: produce the design used as the core of the scene formation based on regionality.

Concept 01
Concept 01

The following things were done in order to attain it. In order to secure the available light and natural ventilation from a window at the same time it prevents the invader from the outside, the building was covered by the steel plate panel which made the hole and which carried out special processing. Strength of structure was secured by attaching checkered unevenness to a panel. Moreover, the building is kept from becoming dirty from one-sheet one panel also inserting in a corner portion, and cutting rain. This design acts sensitively in union natural environment which changes every moment, such as light, air, empty, and begins to make a beautiful expression just like the ripples of a surface of a river.

© Naoomi Kurozu
© Naoomi Kurozu

Concept #2

It lives in a city and does not feel a sensitive change natural for people who work. No, isn't it impossible?
If it goes to woods, change of a wind will be felt to sound. If it goes to the sea, an empty color will be felt by the eye. The architecture which catches such a natural sensitive change is aimed at. This small, small project is such one challenge. 

Concept 02
Concept 02

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Jun’ichi Ito Architect & Associates
Office
Cite: "Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates" 29 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/267316/edogawa-garage-club-renovation-junichi-ito-architect-associates/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments