Zoom image | View original size
Architects: Schneider + Schumacher Location: Frankfurt, Germany Project Year: 2007 Project Area: 24,726 sqm Photographs: Norbert Miguletz, Christoph Bonke, Kirsten Bucher In Spring 2008, schneider+schumacher won the international competition to extend the Städel Museum in Frankfurt/Main. By placing the new building below the museum’s garden, they almost doubled the exhibition area from 4,000 m2 to 7,000 m2. The underground building is 76 m wide, 53 m long and a maximum of 8.20 m high at the centre. The outer surface of the doubly-curved roof slab is covered by a total of 195 roof lights, varying in diameter from 1.50 m at the outer edge to 2.50 m at the highest point in the centre. These “eyes for art” were specially developed for the Städel extension and are designed to be walked on. Daylight entering the exhibition space Städel below can be controlled; either augmented using the integrated LED lighting system or mitigated by shading elements built into the roof light. View more View full description
Share Share