Zoom image | View original size
Architects: Paz Gersh Architects Location: Ramat hasharon, Israel Architect: Paz Gersh Project Year: 2011 Project Area: 250 sqm Photographs: Amit Giron The program was planned for a family with three children. In planning G House, the main design concept was preserving the existing garden. The garden contains of a typical Mediterranean fauna with a small orchard. In the proposed plan, the balcony evolved into a connecting space between the existing and the new. The public spaces in the floor plan layout (Kitchen, Living Room and Dining Room) are arranged parallel to the balcony. These spaces open to the exterior through the balcony, both in views, as well as in orientation. The house re-examines the boundaries of interior space on the ground level with the use of natural light and transparent glass elevations. These glass elevations on the ground floor are used as dynamic partitions, while the upper windows allow filtered sunlight into the space. View more View full description
Share Share