Zoom image | View original size
The house of 100m2 is designed in the shape of a cube organized on one level, including a central living area with an open kitchen, 2 rooms and a common bathroom. Located in the country side of the Tarragona Province, the project was thought of as a weekend house, which needed to be easy to use, efficient and which would take full advantage of its natural surroundings. The house was designed as a “living Box” which can be “opened”, “closed”, “switched on” “heated”, “cooled down” efficiently, easily and rapidly. The house is designed as a cube ‐ rational and functional ‐ where the transition between exterior and interior areas is as fluid as possible. The façade system uses Corten Steel panels which create an eye‐catching contrast with its natural surroundings. The shutters play an important role both for the aesthetic value of the house and its energetic efficiency. The Shutters, which are completely integrated within the façade, use perforated panels of Corten Steel. The panels are perforated with the shape of Mint leaves which project luminous forms in the interior during day and in the exterior at night, a little like a “light box”. Those perforated shutters, when closed also work as a solar protector allowing air and light to pass through. View more View full description
Share Share