Zoom image | View original size
Introduction Situated in the midst of the Brecon Beacons, this linear Greenfield site in the village of Trallong has a southerly aspect and fine views towards Pen Y Fan. The rich local vernacular inspired the concept of a modern 'long house', following the contours of the land, embedding itself in the slope of the hill and responding to the prevailing conditions. We spent two years researching and developing this design through site visits, models and prototypes. The design evolved into a crisp extrusion using skilled craftsmen to deliver a high-tech building. This period was used to procure local materials, research and to develop our Welsh vernacular adaptation. The typology of the long house leant itself to a passive solar plan, enhanced by the topography and aspect of the site. Contemporary construction techniques have delivered a thoroughly modern and high performance building, which responds to the landscape. The design was environmentally driven throughout. The passive solar design strategy uses every natural energy source available, and is supplemented with active features such as the log boiler. View more View full description
Share Share