Zoom image | View original size
The project consists of the complete redevelopment of a post-industrial brownfield into a public park and performance space. The idea driving the design is that the built elements are sculptural forms emerging out of the landscape of the park. The park is a series of extruded lawns and carved paths that knit the surrounding urban fabric into the site’s circulation. The built elements include a stage with acoustic shell, a backstage with loading dock, green room and wings, a seating area, and a sound and lighting control booth. The ground plane is peeled up from the stage to create its shell. Steam-bent white oak walls curve to define secluded pockets offstage and intermediary zones of varying intimacy, allowing performers to slip in and out of audience view. The interior walls and ceiling of the shell are sculpted to naturally project acoustics toward the audience. View more View full description
Share Share