Zoom image | View original size
The house at Ovar, Portugal, is an exercise where we stretched to the limit a number of ideas and concepts for a long time already contained in other projects, which had never been put in place. It is also – and above all – a project, which allows for thinking with other people about their own way of inhabiting a dwelling. The large-scale project, covering 680m2, to be located on not very stable sandy soil  allowed us to ponder the house as an object which develops in a continuum. The need to design the main programme of the house as a ground floor meant that the difference between spaces was implemented by means of variable heights in geometric forms: in respect of their importance and meaning, the most expressive areas such as the swimming pool and the painter’s studio or the body of the entrance from the street acquire more expressive and more elevated forms. View more View full description
Share Share