Zoom image | View original size
    The historic city centre of Constance is characterized by its compactness and homogeneity. The project incorporates the historical formation of the surrounding buildings with its 30m long plots and projects this format into the 10m wide front. The mixed use building completes the city block towards the high street; the courtyard provides daylight from the south where an arcade offers flexible external areas within the otherwise dense historic city centre. The main elevation responds to the punctuated façades of the neighbouring medieval buildings and the directional change of those. An intersection of these two directions emphasizes the perspective in a sculptural manner. A grid of horizontal and vertical concrete columns are spatially distorted thus reinforcing the depth of the façade. View more View full description
Share Share