Zoom image | View original size
As we announced earlier, Steven Holl Architects has been selected to design the Maggie’s Center at St. Bartholomew’s (Barts) Hospital in London. Situated at the periphery of the square, Maggie’s Barts will replace an existing 1960s block that was once used for offices. An average of 3,100 new cancer patients is expected to use the facility each year. Steven Holl said: “It is a great honor to design a Maggie’s Centre and a very special challenge to be given such an important central site in London. The hospital has been at the forefront of medical understanding for centuries. We are inspired by the deep history of the area, and particularly the nearby St. Bartholomew the Great church which has been in continuous use with marvelous music since 1143. Our proposal is like a vessel within a vessel within a vessel. In the spirit of music, architecture can be a vessel of transcendence.” View more View full description
Share Share