Zoom image | View original size
The house was planned for a young family with 3 children, on a plot with a wide open view to the back, overlooking agricultural fields. After giving a great amount of consideration to the functionality of the space and the movement scheme, we have decided to build a split level house, placing the master bedroom half way between the public area and the children's space. The scheme evolved into an L shape plan with the MBR placed in the middle, outside the L, being surrounded by its 2 wings. Since basement was not part of the requirements, we decided to hang the MBR as a cantilever, thus freeing the space beneath it, enlarging the garden and allowing interesting views across the lot. (The building code allows a space to be under 180 cm height, if it's not to be included in the meters you pay taxes for, so the height is 179 cm). View more View full description
Share Share