Zoom image | View original size
   The building is situated at the key point junction between the new mainland to Lofoten connection and Vesterålen Island. There will be a significant increase in heavy load transportation to this region and the need for a truck weight- and control station was present. The project is the first realized step from a feasibility study from 2007 including a gas station, cafe/shop, bus traffic junction and tourist facilities. The site is situated at the very edge of one of Norway’s untouched National parks and the main task of the study was to show how to integrate building mass into this fragile landscape. The finished project is partly integrated into the terrain, concealing potential visibility because of necessary gate- and technical height. The station will be sporadically used and dimensioned for 3-4 workers at the time. View more View full description
Share Share