Zoom image | View original size
The Federal Republic of Germany recently chose the Laboratory for Visionary Architecture (LAVA) as the designers for their bid to host the Secretariat of the Green Climate Fund in Bonn, Germany. With a design inspired by the beautiful setting in the Rhine valley, and with curvilinear forms, nature light wells, roof top gardens and a large sunken terrace for the restaurant, the three level structure will comply with the latest energy and building ecology standards, meeting the highest demands in terms of sustainability (German gold certificate), ecology and energy efficiency (net zero energy). More images and architects’ description after the break. LAVA’s design for the headquarters of the GCF is ‘an ecological model project’ and demonstrates their motto: ‘green is the new black’. The vision for international climate protection will be realised in the building design itself, with innovative solutions such as: View more View full description
Share Share