Zoom image | View original size
In a small village near the city of Coimbra, 3 sisters inherit and share a land. They wanted to build a house that would join them for the second time in their lives, because the family houses they own are nowadays too large. Located at the village’s entrance, this field is composed by two streets, a square and a small house. The implementation of the 3 houses elects as the main facade the south elevation, that adjoins the street and turns too the square at east. From the previous elements only the old stone enclosure remained, surrounding the field at the north and east side and suspending the house level on the side that is turned to the square. Two other walls, these ones in concrete, are constructed parallel to the stone wall. These walls delimit the 3 lots and support the 3 houses, defining the suspension elements to the entire upper floor volume. View more View full description
Share Share