Zoom image | View original size
    The “Mountford Road” project is a small but dramatic intervention into a 1950’s post war house, originally designed by the “Bell Brothers” (also well known for their furniture). The design exercise comprised essentially two aspects to the brief; the first being about the pragmatics of accommodation needs, while the second was about light, volume and air. The pragmatic side of the brief was about providing a more cohesive living, dining and entertaining space that could better connect with the existing outdoor courtyard. This part of the brief was satisfied by adding only 40 square metres whilst reorganising the balance of space within the existing house. Ultimately a new kitchen, laundry and dining space were added in the new “pod” while the living room, outdoor courtyard and entry where recalibrated within the exiting fabric. View more View full description
Share Share