Zoom image | View original size
This project responds to the specific request of a consulting engineer’s company to transform a standard industrial hall, a former carpentry, into their new main office that can accommodate 80 employees. On a parcel of a featureless industrial zone in a context without interest, the challenge was to create a quality workplace giving a strong image of the company, which all employees can identify themselves with, and this with budget constraints, involving specific measure The facade shows a repetition of 2 types of prefabricated elements: - Window frames with integrated blinds consist of a large double glazed fixed sight and an opaque opening for ventilation. - Wood frame freestanding modules comprising insulation and a rough Douglas pine cladding on its back and shelves inside.These elements are set independently from the existing metal structures that have been raised to clear a maximum usable space. View more View full description
Share Share