Zoom image | View original size
The client’s brief for this house was simple. Functionally, to maximize usable area and to incorporate greenery. Aesthetically, to use travertine copiously as an architectural finish. Inspired by the Italian urban-scape during his travels, so too would travertine express this house. The house is organised as two parallel blocks connected by a glass enclosed bridge. The separation between the two blocks allows daylight to stream down to basement spaces. Thick travertine walls and large overhangs are placed on the western side to limit heat gain from the harsh afternoon sun. The entry, living spaces and bedrooms are arranged longitudinally to take advantage of natural cross ventilation and daylight. In order to intensify land use without ending up with an imposing structure, the four storied house has one level sunk into the ground and the other three set away from the access road. View more View full description
Share Share