Zoom image | View original size
The Client brief included over 16,000 sf of program and the request that the plan organizationshould follow the basic layout of the 1926 Carl Fisher Estate, a property he had once owned. The program was divisible into three distinct groupings: a main house that contained the primary public and private areas; a guest pavilion; a service structure that contained servant quarters, garage, secure storage, mechanical rooms and power plant. The main house consists of a large volume intersected by a number of variously expressed elements that house particular portions of the program: the master bedroom suite is housed within a cantilevered glass and stucco element that looks over a strip of private beach and the +110 foot reflecting pool (that contains a pool and spa). The family room fills a high-ceilinged glass and stucco wedge that hangs over the front garden. View more View full description
Share Share