Zoom image | View original size
Located in residential part of town, characterized by family houses of strictly defined volumes, site and garden measurements. The urbanisation of this part of town was finished by the end of last century, and each new building represents interpolation in already formed urban structure. Besides that, the programme of the project demanded, and the law allowed, much larger house than the neighbouring ones. In order to fulfill all the demands and respect genius loci at the same time, a house consisted of two volumes was designed; one visible to the street view and the other hidden from it but visible from the garden. The upper volume comprises daily life spaces while the lower contains additional facillities (guest accomodation, leisure). Street volume, cladded in white Corian, facade and roof merged, is of sculptural character. Its hip roof is the link to old house which once stood on the site. The lower volume has green roof, which is also the terrace for the street volume and south- oriented atrium which becomes the place of events, with open kitchen onto which the pool, guest suite and dining room reflect. View more View full description
Share Share