Zoom image | View original size
Located in a privileged environment in the province of Cáceres, the goal was to transform an abandoned stable into a family home by completely renovating it in a way that would be consistent and respectful with the environment. Problems relating to the electricity and water supply were solved through sustainability systems which ÁBATON uses in all its projects: a solar panel system with storage batteries was developed to supply energy during the summer; turbines were installed taking advantage of the course of the two streams that run through the estate providing electricity for the winter. Water can be observed through elements throughout the interior of the property as it flows naturally. The stone found in the surrounding area was used to build the house and the swimming pool. The supporting walls in the interior were replaced by light metal pillars, the haylofts in the upper area were converted into bedrooms, the water through became the fountain that is situated in the interior courtyard of the property and the enormous central lounge that serves different purposes took up the remaining area. View more View full description
Share Share