Zoom image | View original size
The Bar "La Bohème" (entre amis) is located in the “Galeria de Paris” street, amidst the downtown area of Porto. The redesign sought to implement and structuralize the space, creating its own identity. The solution was formalized through the texture and the colour of the wood, which defines the space and provides depth to the structure’s design. This structure, which was placed along the corridors and namely at the walls and ceiling, allows to subvert the whole appearance of the space, appealing to its visitors sense of discovery. The bar spans three levels: the main floor, basement and a mezzanine. The latter establishes a visual relationship with the main floor. The bar counter is located at the main floor’s bigger span, next to the entrance door and public access. The previously adopted functional solution was maintained, although we opted to change the (only) existing counter’s location in order to give it a larger dimension, functionality and space for its customers. The involving wooden structure was maintained on the lower level (basement) as to create uniformity with the main floor, and a large wine showcase was added. View more View full description
Share Share