Zoom image | View original size
PROGRAMME The plan for the multimedia library falls within the overall approach of Sustainable Development initiated by the Town of Méricourt. Located at the gates of a new eco-district at the junction between the town centre and the mining town, the multimedia library constitutes the defining feature of this area of 7 hectares where housing, equipment and public services will develop. The multimedia library symbolically and physically means its position at the junction between the centre and the north of the city, with its crossing hall, support for exhibition space, and its double entrance, one in the north, the other in the south. The plan is naturally directed towards a square, with which it maintains a strong connection. It thus falls within a landscape installation made up of a system in thin straps. A canopy marked by alternating light and shade brings about a transition area between indoors and outdoors. View more View full description
Share Share