Zoom image | View original size
This house for vacations is located at the border of a small historical village, which is still quite good preserved. There is a beautiful view over the lake and towards the mountains. It's only possible to reach the house by foot. There isn't a street leading close to the site, what made the construction more difficult. The house defines the border of the historical village, so we created a sort of a boundary wall where you can live inside. It was important to get the permission for a flat roof (what usually is impossible in a historical area) to create a simple cube like a wall. Even as important as the form was to use the same material (natural stones) the walls in this area are made with. Without the old roof we obtained a new abstract form, which is modern and at the same time very old. The walls haven't been changed in any way, it was like this long time before, but it was invisible. View more View full description
Share Share