Zoom image | View original size
Held every five years, the competition for this year’s pavilion called for a temporary building which may be easily disassembled and relocated to another site. The modular pavilion by Prechteck exists of different parts, housing different functions, all singular cells, but the strongest in coexistence with its neighboring parts. The main concept is that during the 5 years, each cell can be assembled in a different German city and serve as an info booth to the next. At the beginning of the next five years, the parts get transported back and get reconnected on site. More images and architects’ description after the break. The pavilion as a bench Some functions stated in the brief, like concert hall, lecture hall, reading and chill out areas ask for sloping surfaces to sit and walk. The sedentary landscape is comprised of a truss system placed at 30 degree angles, turning wall and roof panels into an ideal location for staircases and surfaces for sitting. View more View full description
Share Share