Zoom image | View original size
Architects: DVA ARHITEKTA  Location: Bijaca, Bosnia and Herzegovina Design Team: Tomislav Ćurković / Zoran Zidarić Collaborator: Cvjetka Peronja, m.arch Project Manager: Haris Mahić Project year: 2007 Completion year: 2011 Site Area: 35,000 sqm Total floor area: 950 sqm Photographs: Robert Leš The approach of the proposal was to develop a residential complex in strong connection to the context. Located in a remote, poorly inhabitated part of West Herzegovina canton, the site stretches over 35 000 square meters of wild landscape, bounded by strong stone walls. The ambient relies on tradition, where places like this provided social contact and events. All three units, six buildings alltogether, are carefully placed to gain views according to client’s wishes. Guarding the entrance, the steward house and auxilliary facility are located. View more View full description
Share Share