Zoom image | View original size
Australian based practice Lacoste+Stevenson and DJRD have been shortlisted for the new Marrickville library competition. Their entry is blending building and landscape and strongly refers to australian scenery. More images and architect’s description after the break. The library forecourt is a space that complements and extends the undulating form of the building. The softer, curvaceous lines contrast to the formal geometry of the former hospital and other heritage buildings on the site. the forecourt is not a formally planted space but a naturalist. the forecourt and library roof are planted like a meadow or prairie with willowing tall grasses. Marrickville library continues the concept of a “public living room” for the community. this approach responds to the changing ways that libraries operate from both a service and technological perspectives. Not only are the range of ways by which information is communicated expanding but also the type of services offered are expanding. View more View full description
Share Share