Zoom image | View original size
The new home for the Poetry Foundation is comprised of a building in dialogue with a garden which is created through erosion of an implied volume as described by the L-shaped property boundary. The garden space, which formally interlocks with the enclosed building, is conceived as another “room” of the building, and part of the building’s slowly-unfolding spatial sequence, which is revealed space by space, not unlike a poem is revealed line by line. Visitors enter the project through the garden, an urban sanctuary that mediates between the street and enclosed building. Entering the garden, visitors perceive the double-height library space, announcing that they are entering into a literary environment. Inside the building, an exhibition gallery connects the library to the performance space, where visitors listen to poets read their work against the backdrop of the garden. View more View full description
Share Share