Zoom image | View original size
In a residential district of Buenos Aires, this housing project seeks to incorporate to its' apartments several spaces, elements and details from single-family houses. The eight units are organized in two levels, with the living room as a double-height space that connects them. Both the main bedroom and the living room have wide terraces in front of them, one overlooking the other, closed by glass sunshades that reduce solar gain and transform the façade into an intermediate space between the interior and the exterior: an outdoor space protected from the wind, the rain and the views from the sidewalk. The units are organized in a way they all have cross ventilation. The transit area, stairs and patio are in the middle of the units, which are divided into two sets of four apartments. All public circulation are outdoors, stressing the character of "little houses" of the apartments. Cars and people enter by the same place: a low platform with wooden floor, which serves as parking at night and as playground during the day. View more View full description
Share Share