Zoom image | View original size
Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres. From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve released the space underneath it to the garden, the pool and the living rooms”. The irregularrelief was won by a monumental block of prestressed concrete containing cables of high strength steel driven and trapped inside the slab itself. This feature allowed the span of 17.5 meters long besides the 4.5 meters cantilever volume beyond the wall that mark boundaries of the leisure area. View more View full description
Share Share