Zoom image | View original size
The Barcelona Ecological Center (BEC) is a proposal of Vilalta Architects about the future of the Bullfight Plaza ‘Monumental’ in Barcelona, Spain. The concept is radical: Transforming the bullring into a center of research and leisure regarding to environmentally friendly activities, especially the ones that respect and take care of animals. In other words, to use all the elements that already exist now in the ring to be reused in the opposite way. More images and architects’ description after the break. The proposal reuses the existing structure located under the stands for laboratories and companies working in field of ecology such as WWF, Greenpeace or Body Shop or other local companies. On top of the grades are placed bars and restaurants that use food from a certified production chain that respects both environment and animals. View more View full description
Share Share