Zoom image | View original size
This building is the House and Chiropractic space complex where is at the top of river terrace of Hirose river in Sendai, Miyagi. The architects pursued an architecture as a topography led by the balance of the neighboring environment which is like a part of ground made and eroded for a long time ago by Hirose river. The ground level of river terrace is led to a simple rectangular parallelepiped volume of 6m x 12m x 8m. This simple operation can make a deformation space inside. The emerging space made by this deformation becomes a family theater and study room and can be intermediate range connecting private area; housing and public area; chiropractic space naturally. By this deformation, "moving topography" emerge which is to be changing a space gradually to be recognized as depending on a place of human staying.  View more View full description
Share Share