Zoom image | View original size
The clients brief in this invited competition was to design two apartments on the top floor of the existing Central London post office and Phillips de Pury art action house in Victoria, London. The client expressed a wish for large volume ‘loft’ spaces and his desire for a contemporary design and functionality. Paul McAneary Architects’ response won the competition with a proposal for expressed natural tectonics through numerous new details, and even developing a new material type of cast timber bronze. Since, the two apartments are built on top of the existing Central London post office, the postal delivery system has been the inspirational source of the concept design. Paul McAneary Architects responded to the brief by expressing and magnifying the ‘post box component-concept-element’ into large boxes of natural materials accommodating for the private programme. View more View full description
Share Share