Zoom image | View original size
The building appears as an isolated block, morphologically linked to the ones around it, with a distinctively contemporary architectural language. Using a volumetrical speech similar to the adjoining volumes, the new building is carved in order to soften and project its image to the outside. The form is enhanced as a project-asset, contributing for the intrinsic dynamics that is intended for the global proposal. The two levels give place to one, through the “folding up” of the entrance level. The new volume releases itself from the ground, as a business card for anyone who enters. Suspended over the void, it directs people to the entrance, which is made to the North over the void that gives access to the parking lot. The rotation of the upper volume translates, on the base level, a negative that directly exposes the parking lot, allowing construction to mix with a green protection area. The building is intimately connected with its natural surroundings, taking advantage of it as a barrier against external agents. View more View full description
Share Share