Zoom image | View original size
Holiday house on the Rigi, Scheidegg. The building was arranged on the periphery of the property so that the distance to the neighbouring houses was as large as posssible and so that the option of constructing another building could be left open.  The concrete cellar anchors the building in the sloping terrain and houses the entrance area and the technical servicing, on top of which is the wooden volume of the building which appears something like a ship. This floor juts out to a great extent towards the east so that a covered, protected entrance is created. The concrete chimney of the open fireplace rises like a mast out of the cellar, and together with a concrete wall forms the bracing backbone behind which the two single-flight staircases connect the 3 storeys. On the ground floor is a large living room spread over two different levels and with different ceiling heights. View more View full description
Share Share