Zoom image | View original size
Located in Gurgaon, the office hub in the suburbs of New Delhi, the building moves away from the typical office typology, provides an alternative with interweaving open social spaces, and closed workspaces. The design brief specified 50,000 sq ft of pre-fitted, rentable office spaces for a range of clients. The design merges the programmatic requirements of a business centre with the environmental concerns that are of critical importance in today’s context. The design is envisaged with two types of informal spaces- one at the public level and another at the individual office level. The Ground Floor is designed to be a recreational, informal meeting space which defines the entrance as well. A passive cooling strategy is adopted to create a modified environment which is non- air-conditioned. This is done through the creation of water bodies, and allowing for built mass only on two sides and the remaining two sides are left open to allow for wind movement. A café is designed as a part of the recreation zone. Each individual office has been provided with a terrace garden which becomes its private, informal breakout zone. View more View full description
Share Share