Zoom image | View original size
A family house in the suburb of Tokyo. The site is a lot in the northwest corner, adjacent to vacant lots to the south and southeast. This makes it impossible to predict the amount of daylight it would receive in the future. For this reason, we designed with the aim of allowing ample natural light into the house in any circumstance. The client requested spaces for hobby, especially a roof deck for astronomical observation and a loft for outdoor goods and play. We looked for a simple solution to meet all those conditions. First, we placed a main simple volume in the shape of a gable roof. After that, by adding and pulling small volumes from the main volume, we created inner/outer spaces for hobby and pleasure. This connects the family spaces and private spaces, allowing natural light to travel across the rooms while transmitting atmosphere. View more View full description
Share Share