Zoom image | View original size
At the end of this summer, our friends from Visiondivision will complete their latest commission, a waiting room for a private athletic clinic in Stockholm.  By separating the clinic from the larger hospital, the architects were able to create a peaceful haven within the institution.  This new section boasts a more refreshing environment that is brightly illuminated and designed for comfort. More about the clinic and more images after the break. To emphasize this newly defined space, an automatic sliding glass door makes the room more secluded by separating it from the common corridor.   From the corridor, the room’s folded ceiling panels attract the eye and offers a welcoming aesthetic to new patients.   Rooted in the usual 60cm x 60cm plates that are found in the hospital and in most public spaces around Sweden, this ceiling disc has a custom twist as it is constructed of pressed transparent paper to function as a lighting fixture. View more View full description
Share Share