Zoom image | View original size
The urban refurfishment of Largo San Giorgio site in Pordenone, Italy follows the main topic of returning the citizens of Pondenone again a part of the town which was inaccessible due to the different levels of the streets and to the fact that it had been private for many years. A path sews together the lake, the park and the square of San Giorgio church designing a public open space where the new housing and the church servces face. As many of C+S works the architectural design focuses on the strong relationship between architecture and landscape. The buildings mould themselves with the lake boundaries and their elevations are designed by big wood-made windows which both reflect the landscape and bring it inside the houses’ sitting-rooms. The buildings design two sides of San Gorgio square which is open to the town during the day and closed for security reasons in the night thanks to a metal gate which folds on when not used. The skirting board of the buildings is made of Prun stone, the same material which the square is made of. View more View full description
Share Share