All
Projects
Products
Events
Competitions

Clares Sisters Convent Refurbishment / a3gm

Clares Sisters Convent Refurbishment / a3gm

© a3gm © a3gm © a3gm © a3gm + 22

Refurbishment  · 
Burgos, Spain
  • Architects Authors of this architecture project a3gm
  • Area Area of this architecture project
    3150.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2008

Text description provided by the architects. The convent of Poor Clares have a labyrinthine organization with multiple levels joined by stairs which hinder the development of the older sisters. The cells that serve as accommodations were not fit for habitation: lack of insulation, aged materials, humidity

© a3gm
© a3gm

Many of the toilets also lacked a decent treatment, beginning with its location that required the use of stairs.

© a3gm
© a3gm

The public area of the monastery, where are situated the lathe, the church and the access for visitors, included a series of steps that constituted a real barrier. The government of Castile and Leon decided to undertake the reform of the building and outdoor space, bearing in mind the austerity of its occupants.

© a3gm
© a3gm

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Burgos, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Clares Sisters Convent Refurbishment / a3gm" 27 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/114319/clares-sisters-convent-refurbishment-a3gm/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© a3gm

克莱尔姐妹修道院翻修 / a3gm

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.