the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. The Hidden Depth / thegroundstudio

The Hidden Depth / thegroundstudio

The Hidden Depth / thegroundstudio
model
model

South Korean architects thegroundstudio shared with us their winning proposal for the Shop & Cafe + Pavilion Redesign Competition at the entrance of Seoul National University’s main gate and SNU Museum. More images and a brief description after the break.

This project is Located near by the entrance of the Seoul National University’s main gate , OMA’s SNU Museum and MT.Gwanak in Seoul. This design aims to be ‘the hidden depth (gradation wall)’ which is to show the value of a natural landscape throughout architectural wall-frame. The hidden depth means architecture as the background and perceptual tool.

model
model

Architects: thegroundstudio / Choi, Soon-Yong Location: Seoul, South Korea Expected Completion: February 2011 Images: Courtesy of thegroundstudio

View the complete gallery

About this author
Cite: Sebastian Jordana. "The Hidden Depth / thegroundstudio" 23 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/114225/the-hidden-depth-thegroundstudio/> ISSN 0719-8884
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.