Zoom image | View original size
The School Centre is part of the extension of the school campus Lättenwiese, which was built in the 70ties. The extension foresees two buildings added on the edges of the campus connecting the old town of Opfikon with the emerging area Zurich North, and thus creating a new urban orientation of the school campus. The low, wide volume of the School Centre refers to the scale of the old town. The building is a hybrid and combines educational, social and administrative agendas such as a day-kindergarten, therapy (e.g. speech therapy) and office spaces. It is therefore not a typical school building but rather represents the fact that non-educational services for pupils ( i.e. individual support, supervised lunch-time, health counseling etc.) has been integrated in the Swiss School System within the last few years. View more View full description
Share Share