Zoom image | View original size
The House on the Hill is located at the highest level of the plot, enjoying distant views across the valley and the mountains, and inserting itself into a natural garden of granite rocks and gnarled oaks. From the street, the building seems to disappear; the tight construction is veiled by a horizontal slat fence, above which an intriguing slanted roof garden made of apparently random circles can be seen. The house is organized around three courtyards. The two smaller ones define an axis that runs along the path from the street to the garden, incorporating at the same time the vertical circulations. The larger courtyard is occupied almost entirely by the indoor pool, around which all the elements of the house are arranged. As the pool extends into the garden, it also brings with it a platform for its enjoyment. The living room occupies an intermediate situation, surrounded by water on three of its sides, with large windows facing the courtyard and looking into the garden. This apparently simple and strict scheme is transformed by the almost total internal transparency and the slope of the roof. The different environments of the house are all visually connected enhancing and augmenting the spatial experience. View more View full description
Share Share