All
Projects
Products
Events
Competitions

Architecture Studio in Barcelona / Dom Arquitectura

Architecture Studio in Barcelona / Dom Arquitectura

© Jordi Anguera © Jordi Anguera © Jordi Anguera © Jordi Anguera + 13

Barcelona, Spain
  • Architects Authors of this architecture project Jordi Anguera
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2011

Text description provided by the architects. The place previously used as a store was completely isolated from the outside. The first action we take, is to open the interior space, both the street and the garden outside, so we designed a completely open iron carpentry without studs, continuous glass, providing natural light throughout the space. All the iron is dark graphite gray painted, the same of the interior furnishings. Across the glass surface is placed inside a dark gray screens, to control the space privacy.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

As an Architecture studio, we have some details about the profession, the graphite color of the pencils, the prevailing white color like papers and the wall parallel. The inner wall of the room is very irregular. With the goal of unifying all these folds we propose some horizontal lines that run through the wall, painted with the same gray that the continuous pavement. This allowed us to provide the wall of a plot in a gradient, starting with getting rid continuously and gradually breaking up until the roof.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

We designed the Lamp that runs around the room, from some sections of iron flowing freely through space with convergent and divergent lines, covered with several sheets of folded parchment paper, as if they were the same studio plans. The result is an enlightened paper path through the roof.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

We propose an edge distribution, where 6 tables are based on the exterior side. In the same perimeter is placed a dark shelf, which runs through the space, we can put all the books and magazines worker's hand and hide the strip turn providing the facilities for all jobs.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

The bathroom walls are painted in dark as an inverted room, the plan annotation dimensions remain drawn on the walls. We wanted to give this space a color point, and we loved the Campari lamp by Ingo Maurer, finally decided to reinterpret it with green Carlsberg bottles.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Barcelona, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Architecture Studio in Barcelona / Dom Arquitectura" 19 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/112224/architecture-studio-in-barcelona-dom-arquitectura/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.