Zoom image | View original size
The project for this small detached house at Orsara di Puglia, is the outcome of a close collaboration between client and architect (lengthy discussion between brothers, to be precise). It is a very simple volume: a white cube measuring 10 meters on each side, excavated, squared, geometrical, apparently abstract, but actually similar to many buildings in the countryside of Foggia. A simple elementary volume, in contrast to the complex and highly articulated surrounding houses. The house, whit access provided by a long pedestrian ramp, on a tall base faced with local stone. A loggia rising to its full height precedes the entrance to the residence, whose ground floor opens, through large sliding windows, onto the garden around it. The upper floor, rather more enclosed and compact, contains the bedrooms. View more View full description
Share Share