Zoom image | View original size
This house of 2,900 sqf is located on a one acre, wooded lot, adjacent to park land outside of Washington, DC. The house is sited away from the road and oriented toward views deep into the woods. The sequence of entry is defined by a series of walls, intended to privatize and delineate the approach and entry into the house. The walls, garage volume and house become a threshold between the road and the wooded parkland. The house is composed of three volumes articulated with varying roof forms. A two-story wood volume anchors the composition. A butterfly-shaped roof is employed to open views southward and sloped to funnel rainwater into a collection system. Large overhangs provide a sense of shelter and shade the openings below while maximizing sun exposure in the winter. The overhangs also serve to extend a visual connection to the outdoors. A shed-roofed volume, clad in corrugated galvalume incorporates the garage and service spaces. A third volume, housing the primary bedroom suite, is flat-roofed and sheathed in Corten steel. View more View full description
Share Share