Zoom image | View original size
After 10 years of leasing space in a corporate office building, the Lance Armstrong Foundation found its permanent home in the 1950s Gulf Coast Paper Co. warehouse in East Austin, an underserved community in the process of revitalization. The design breathes new life and energy into both the building and neighborhood. Submitted for LEED Gold certification, the project reflects the LiveStrong mission of the Foundation—connecting to each other, constituents, community and environment. Opening the facade and roof, the design team flooded the rectangular box with natural light, while re-milling the roof decking to construct ‘boxes,’ creating a dynamic neighborhood of interior spaces.  The design also utilized the existing glulam beams as interior architectural elements, and re-purposed the removed concrete as retaining walls, garden elements and walkways.  The renovated facility provides office space, meeting rooms, dining facilities, an in-house gymnasium, open-air courtyard, and parking for the staff. View more View full description
Share Share